MOLIŪGŲ SRIUBA SU IMBIERU

MOLIŪGŲ SRIUBA SU IMBIERU

SUDĖTIS:
1 kilogramas moliūgo;
Nedidelė imbiero šaknis;
2 vidutinio dydžio morkos;
1 svogūno galvutė;
2 skiltelės česnako;
1 litras daržovių sultinio (natūralaus ar kubeliais);
Grietinėlė;
Skrudintos moliūgo sėklos (nebūtinai);
Druska, malti juodieji pipirai.
GAMINIMAS:
Moliūgas nulupamas, supjaustomas 2x1 cm. kubeliais. Morkos nuskutamos, supjaustomos mažesniais kubeliais (nes morkos verda ilgiau). Imbieras nulupamas ir sutarkuojamas. Jeigu nenorite, kad imbiero aštrumas labai jaustusi, dėkite jo mažiau. Svogūnas nulupamas ir supjaustomas griežinėliais (gali būti stambesni). Moliūgas, morkos, imbieras, svogūnas ir česnako skiltelės dedami į užvirintą daržovių sultinį, pagardinami druska, pipirais ir virinami apie 20-25 minutes, arba kol daržovės suminkštės. Puodas nukaičiamas ir truputį pravėsęs puodo turinys sutrinamas blenderiu. Moliūgų sriuba supilstoma į lėkštes, pilama grietinėlės ir saujelė sausoje keptuvėje paskrudintų moliūgo sėklų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

KOPŪSTŲ SRIUBA SU ŽIRNELIAIS