RŪGŠTYNIŲ SRIUBA (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)


RŪGŠTYNIŲ SRIUBA

SUDĖTIS:
Šviežios rūgštynės: 100 gramų
Svogūnai: 1 (vid. dydžio)
Morkos: 1 (didelės)
Saliero stiebai: 1
Sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
Vištienos krūtinėlė: 200 gramų (be odos ir kaulų)
Vištienos sultinys: 1200 mililitrų
Bulvės: 2 (vid. dydžio)
Lauro lapeliai: 8
Juodieji pipirai: 8 žirnelių
Susmulkinti švieži krapai: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
Susmulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
Česnakas: 1 skiltelės
Druska
Malti juodieji pipirai
GAMINIMAS:
Iš pradžių svogūną nulupame bei supjaustome nedideliais kvadratėliais. Morką nuskutame bei sutarkuojame. Saliero stiebą susmulkiname griežinėliais. Tuomet prikaistuvyje ištirpiname sviestą, suberiame svogūną, pakepame maišydamos keletą minučių, paskui suberiame salierą, irgi pakepame keletą minučių. Suberiame morkas bei kepame maišydamos, kol suminkštės. Tada viščiuko krūtinėlę sumalame, suberiame i daržoves bei pakepame maždaug 5-7 minutes, vis maišydamos.Po to supilame sultinį, suberiame nuluptas bei smulkiai susmulkintas bulves, įmetame lauro lapelius ir juoduosius pipirus, išmaišome. Verdame, kol bulvės suminkštės. Rūgštynes nupilame su verdančiu vandeniu, paskui pakišame po lediniu vandeniu, nusunkiame bei susmulkinkite. Kai jau bulvės suminkštėja, suberiame rūgštynes. Po maždaug 5 minučių suberiame krapus, petražoles bei susmulkintą česnako skiltelę. Išmaišome bei paverdame dar kokias 5 minutes. Paragaukite, ar pagal Jūsų skonį netrūksta druskos, paskaniname maltais juodaisias pipirais. Patiekiame su grietine bei susmulkintais kietai virtais kiaušiniais, apibarstydamos šviežiais krapais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

KOPŪSTŲ SRIUBA SU ŽIRNELIAIS